Eerstvolgende concert:

Woensdag 19 december 2018
Kerstconcert
Het Arnhems Klarinettenkoor speelt onder leiding van Peter Beerkens een uur lang sfeervolle muziek die past bij de kerstperiode

De Sonnenberg
Sonnenberglaan 4
OOSTERBEEK
Entree gratis

Arnhems Klarinettenkoor

Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK), opgericht in 1989, is een in Nederland weinig voorkomend type muziekensemble. Het AKK omvat 24 amateur-klarinettisten, die uitsluitend de instrumenten uit de klarinetfamilie bespelen: de es-, bes-, alt-, contra-alt-, bas- en contrabasklarinet.

De naam “Klarinettenkoor” is afgeleid van de in Amerika veel voorkomende 'Clarinet Choirs'. Op de High Schools aldaar wordt veel aan sport gedaan, maar ook aan muziek. Men groepeerde alle klarinetten tot één geheel en vormde zo een Clarinet Choir, dus net als bij de menselijke stem, een koor. Daarom spreken we hier van een Klarinettenkoor.

Privacybeleid

Stats