Eerstvolgende concert:

AKK concerten in Engeland
Van 16 t/m 20 oktober verblijft het Arnhems Klarinettenkoor in Reading, Engeland. Hier geven wij twee concerten, namelijk op 17 oktober en 19 oktober. Het concert op 17 oktober in in Christchurch, Christchurch Road in Reading en begint om 19:30 u. Het concert op 19 oktober geven we samen met het Reading Male Voice Choir en vindt plaats in Greyfriars Church, Friar Street Reading. Ook dit concert begint om 19:30 u. Voor beide concerten is de entree gratis. Na afloop wordt gecollecteerd voor het goede doel.

Arnhems Klarinettenkoor

Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK), opgericht in 1989, is een in Nederland weinig voorkomend type muziekensemble. Het AKK omvat 24 amateur-klarinettisten, die uitsluitend de instrumenten uit de klarinetfamilie bespelen: de es-, bes-, alt-, contra-alt-, bas- en contrabasklarinet.

De naam “Klarinettenkoor” is afgeleid van de in Amerika veel voorkomende 'Clarinet Choirs'. Op de High Schools aldaar wordt veel aan sport gedaan, maar ook aan muziek. Men groepeerde alle klarinetten tot één geheel en vormde zo een Clarinet Choir, dus net als bij de menselijke stem, een koor. Daarom spreken we hier van een Klarinettenkoor.

Privacybeleid

Stats