Eerstvolgende concert:

Zondag 30 juni 2019 -- End of Season concert
Het End of Season concert vindt dit jaar plaats op een schilderachtige locatie: het witte kerkje van Elden, Arnhem. In deze Bonifatiuskerk zullen we de hoogtepunten van het seizoen nog eens laten klinken.
Het concert begint om 15.00 u., Bonifatiuskerk, Huissensedijk 10, Elden
De toegang is vrij met na afloop een collecte om de kosten van dit concert te dekken.

Arnhems Klarinettenkoor

Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK), opgericht in 1989, is een in Nederland weinig voorkomend type muziekensemble. Het AKK omvat 24 amateur-klarinettisten, die uitsluitend de instrumenten uit de klarinetfamilie bespelen: de es-, bes-, alt-, contra-alt-, bas- en contrabasklarinet.

De naam “Klarinettenkoor” is afgeleid van de in Amerika veel voorkomende 'Clarinet Choirs'. Op de High Schools aldaar wordt veel aan sport gedaan, maar ook aan muziek. Men groepeerde alle klarinetten tot één geheel en vormde zo een Clarinet Choir, dus net als bij de menselijke stem, een koor. Daarom spreken we hier van een Klarinettenkoor.

Privacybeleid

Stats