Eerstvolgende concert:

In verband met het coronavirus zijn helaas ons concert op Koningsdag, ons optreden tijden het Ruimtekoersfestival en al onze repetities komen te vervallen

Wij hopen op tijd weer te mogen beginnen met repeteren om ons geplande concert tijdens Nijmegen Klinkt, op 7 juni, wel te kunnen realiseren.  Zodra hierover meer duidelijk is zullen wij dit bericht updaten.

Arnhems Klarinettenkoor

Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK), opgericht in 1989, is een in Nederland weinig voorkomend type muziekensemble. Het AKK omvat 24 amateur-klarinettisten, die uitsluitend de instrumenten uit de klarinetfamilie bespelen: de es-, bes-, alt-, contra-alt-, bas- en contrabasklarinet.

De naam “Klarinettenkoor” is afgeleid van de in Amerika veel voorkomende 'Clarinet Choirs'. Op de High Schools aldaar wordt veel aan sport gedaan, maar ook aan muziek. Men groepeerde alle klarinetten tot één geheel en vormde zo een Clarinet Choir, dus net als bij de menselijke stem, een koor. Daarom spreken we hier van een Klarinettenkoor.

Privacybeleid

Stats