Eerstvolgende concert:

Zondag 2 juni 2019 -- Nijmegen Klinkt!

Nijmegen Klinkt! is een jaarlijks muziekfestival in het centrum van Nijmegen. De hele stad bruist een weekend lang van prachtige en afwisselende muziek. Vorig jaar mochten wij spelen in de Stevenskerk en op Plein 44. Dit jaar weten we nog niet waar we zullen spelen, maar het wordt zeker weer een fantastisch festival. Zodra wij meer weten, plaatsen we het hier en op onze Facebookpagina

 


 

Arnhems Klarinettenkoor

Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK), opgericht in 1989, is een in Nederland weinig voorkomend type muziekensemble. Het AKK omvat 24 amateur-klarinettisten, die uitsluitend de instrumenten uit de klarinetfamilie bespelen: de es-, bes-, alt-, contra-alt-, bas- en contrabasklarinet.

De naam “Klarinettenkoor” is afgeleid van de in Amerika veel voorkomende 'Clarinet Choirs'. Op de High Schools aldaar wordt veel aan sport gedaan, maar ook aan muziek. Men groepeerde alle klarinetten tot één geheel en vormde zo een Clarinet Choir, dus net als bij de menselijke stem, een koor. Daarom spreken we hier van een Klarinettenkoor.

Privacybeleid

Stats