Eerstvolgende concert:

Het AKK geeft twee mooie kerstconcerten op locatie. Op het programma staan klassieke kerstmuziek en de bekende meezingers. Dit wordt afgewisseld met andere prachtige muziekstukken. Zo wordt het een kerstconcert waar iedereen van kan genieten.  Zie ook de agenda.

Woensdag 11 december 2019 - AKK Kerstconcert.
Locatie: Restaurant van verzorgingstehuis De Sonnenberg,
Sonnenberglaan 4, Oosterbeek.
Aanvang: 19:30  uur.

Arnhems Klarinettenkoor

Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK), opgericht in 1989, is een in Nederland weinig voorkomend type muziekensemble. Het AKK omvat 24 amateur-klarinettisten, die uitsluitend de instrumenten uit de klarinetfamilie bespelen: de es-, bes-, alt-, contra-alt-, bas- en contrabasklarinet.

De naam “Klarinettenkoor” is afgeleid van de in Amerika veel voorkomende 'Clarinet Choirs'. Op de High Schools aldaar wordt veel aan sport gedaan, maar ook aan muziek. Men groepeerde alle klarinetten tot één geheel en vormde zo een Clarinet Choir, dus net als bij de menselijke stem, een koor. Daarom spreken we hier van een Klarinettenkoor.

Privacybeleid

Stats