Eerstvolgende concert:

Zondag 15 september  2019
Concert in de Ridderzaal van kasteel Doornenburg
Kasteel Doornenburg opent op Open Monumentendag hun programma met een concert dat wij geven in de Ridderzaal. Kom om 11.00 naar ons luisteren en dwaal daarna door de zalen van dit mooie kasteel.
Kasteel Doornenburg, Kerkstraat 27, Doornenburg

Arnhems Klarinettenkoor

Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK), opgericht in 1989, is een in Nederland weinig voorkomend type muziekensemble. Het AKK omvat 24 amateur-klarinettisten, die uitsluitend de instrumenten uit de klarinetfamilie bespelen: de es-, bes-, alt-, contra-alt-, bas- en contrabasklarinet.

De naam “Klarinettenkoor” is afgeleid van de in Amerika veel voorkomende 'Clarinet Choirs'. Op de High Schools aldaar wordt veel aan sport gedaan, maar ook aan muziek. Men groepeerde alle klarinetten tot één geheel en vormde zo een Clarinet Choir, dus net als bij de menselijke stem, een koor. Daarom spreken we hier van een Klarinettenkoor.

Privacybeleid

Stats