Eerstvolgende concert:

Zondag 24 maart 2019

Concert  van AKK samen met harmonie Unitas et Fidelitas
uit Gennep

De klarinettisten van de harmonie schuiven aan bij het AKK en het AKK zal aansluiten bij de harmonie. Ook zullen ze elk afzonderlijk te horen zijn. Op het programma staat een leuke mix van stukken die de instrumenten in volle glorie doen uitkomen. (bekijk de flyer)

Het concert begint om 11:30 uur. De locatie is de zaal
van Omnisportcentrum Pica Mare, Picardie 34 te Gennep
.

Het concert is gratis te bezoeken.

Arnhems Klarinettenkoor

Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK), opgericht in 1989, is een in Nederland weinig voorkomend type muziekensemble. Het AKK omvat 24 amateur-klarinettisten, die uitsluitend de instrumenten uit de klarinetfamilie bespelen: de es-, bes-, alt-, contra-alt-, bas- en contrabasklarinet.

De naam “Klarinettenkoor” is afgeleid van de in Amerika veel voorkomende 'Clarinet Choirs'. Op de High Schools aldaar wordt veel aan sport gedaan, maar ook aan muziek. Men groepeerde alle klarinetten tot één geheel en vormde zo een Clarinet Choir, dus net als bij de menselijke stem, een koor. Daarom spreken we hier van een Klarinettenkoor.

Privacybeleid

Stats